Eerste stop: Oostende

Vanuit Bruinisse vertrokken wij met zijn vieren richting de zee. Alle boodschappen waren aan boord en iedereen was klaar. De zeilen werden gehesen en met een heerlijke voor-de-windse koers voeren wij de eerste dag maar liefst 80 mijl. Halverwege de route werd iedereen een beetje moedeloos. Het was stil aan boord en de wind kakte in. Ik vond het leuk om een spelletje te spelen. Ik zie ik zie wat jij niet ziet… en geloof het of niet, maar ik zag een bruinvis! Niemand kon het raden maar het was een magisch moment. Wij werden gevolgd door onze vin-vrienden.
In de avond kwamen wij aan in Oostende. Iedereen maakte een sprongetje van vreugde. Het was nu helemaal gestopt met waaien en wij konden aan de borrel.

Tweede stop: Calais

De volgende dag moesten wij vroeg op omdat er weer een lange dag voor de boeg stond. De zeilpakken gingen dit keer aan omdat het aan het regenen was. En niet een klein beetje ook.

Alle voorbereidingen werden gedaan en iedereen was klaar om naar Frankrijk te varen. De schipper was nog eerder opgestaan om de vaarkaart te bestuderen.

Onderweg begon het ineens heel hard te waaien waarop wij niet voorbereid waren. De spinnakerboon sloeg tegen de romp van de boot waardoor er een scheur ontstond. Gelukkig hadden wij Epoxy lijm aanboort waardoor wij dit probleem snel konden oplossen. Het is glad op het dek en alles was natgeregend. Wij hadden dit niet kunnen voorkomen.

Rustig voeren wij door met de zeilen aan de wind. iedereen had zijn eigen taak. 

Om een uur of twee voeren wij op heel stil water. Plotseling hoor ik mijn zus gillen. Iedereen schrikt. ‘Wat is er aan de hand?’ Vroeg mijn vader. ‘Ik zie potvissen!!!’
Dit was een van de mooiste momenten dat wij ooit hebben meegemaakt. Er zwommen 12 meter potvissen onder onze boot. Van groot tot klein. Dit zijn prachtige herinneringen om nooit meer te vergeten.

Calais staat bekend om zijn veerdiensten naar Engeland. Dit hebben wij echter overgeslagen.

Derde stop: Boulogne-Sur-Mer

Het was tijd om naar Boulogne te varen. Onze derde stop. De afstand van Calais naar Boulogne was 20 mijl. Eigenlijk een kippenstukje voor ons. Dit was fijn omdat wij de dag ervoor de hele dag hadden gevaren. ’s Middags konden wij heerlijk het stadje in en genieten van een Franse oester.

De winkeltjes waren leuk en de straatjes waren authentiek. Wij kregen een echt Frans vakantiegevoel. Mede dankzij de prachtige dingen die wij hebben mogen zien.