Heeft het nog zin om te zeggen: ik ga een Nintendo DS kopen? Ik ben van mening van wel. Als je je kinderen wilt verrassen is een Nintendo DS een uitstekende keus.

Leuke spellen

Een van de grote trekpleisters voor het apparaat zijn de Pokémon DS edities. De Pokémon spellen zijn ontzettend populair. Het merk is ook zo sterk dat dit het best verdienende intellectuele eigendom ter wereld is. Jazeker, Pokémon heeft meer opgeleverd dan Star Wars. Zonder kwaliteit kom je niet zo ver. De Pokémon spellen blinken daarom ook uit als spel. Ze hebben een meeslepend verhaal voor de kids. Bovendien is het een beetje als een digitaal huisdier hebben. Ze ontwikkelen een band met hun Pokémon en leven met ze mij. Tegelijkertijd zit er de nodig actie in. Er zijn spannende uitdagingen om tegenop te gaan. Daarnaast leren ze ook te denken met cijfers. Ze moeten namelijk allerlei gegevens onthouden en vergelijken. Al met al is Pokémon een topspel voor ze. Wat scheelt is dat de oude Pokémon spellen even leuk zijn als de nieuwe. Dit betekent dat je deze samen de DS voor een zacht prijsje kan krijgen. Dat is ook nog eens leuk voor de portemonnee. Maar de DS heeft nog veel meer leuke spellen. Maar de DS dient ook een ander belangrijk doel.

Weg met die telefoon

Kids hebben tegenwoordig een smartphone, daar komen we niet meer onderuit. En daar gaan ze spelletjes op spelen. Die spelletjes hebben echter hun nodige gebreken. Omdat ze gratis zijn hebben ze allerlei manieren om je te verleiden geld te betalen. Voor de kids is dat heel moeilijk. Een paar keer ben ik akkoord gegaan ermee, maar nu niet meer. Ik zag namelijk dat voor vrij veel geld ze maar weinig voldoening kregen. Iets ging sneller, of kon meteen, maar niks diepgaands. Dat was frustrerend voor ze en naar mijn mening ook een beetje verslavend. Daarom heb ik toendertijd die DSen gekocht. Dan geef ik liever 20 euro uit in plaats van 5 euro aan een spel, want ze halen makkelijk meer dan 4 keer plezier uit zo een spel. Een mooi bijeffect van die DS is dat ze ook niet constant op de telefoon zitten. Dat helpt met hun concentratie omdat ze niet de hele tijd afgeleid worden door berichtjes en bliepjes. Ze zaten constant naar berichten te kijken, ze stonden altijd aan zeg maar. Ik merkte dat ze er onstuimig van werden. Nu nemen ze veel beter rust hiermee.