Weet je wat ik het meeste mis als ik op vakantie ben? Mijn glasvezel internet. Begrijp me niet verkeerd hoor, op vakantie zijn vind ik het fijnste dat er is. Het zou alleen allemaal nog net iets beter kunnen

Verslaafd?

Zelf zou ik het niet zo noemen. Ik zit niet elke minuut van de dag achter mijn pc of op mijn telefoon. Toch blijkt op vakantie altijd dat ik meer aan het comfort van een goede en snelle internetverbinding gewend ben geraakt dan ik dacht. Met mijn glasvezel internet is het namelijk zo dat ik eigenlijk altijd verbinding heb. Ik kan dus het net op wanneer ik maar wil. Het lijkt wel of het altijd wel werkt. Daarnaast is het zo snel dat ik het vanzelfsprekend ben gaan vinden dat je video’s gewoon kunt afspelen zonder dat ze tussendoor hoeven te stoppen omdat er een gedeelte geladen moet worden.
Verder heb ik het internet ook nodig voor mijn werk. Hier zal ik verder niet echt op ingaan maar je moet me maar op mijn woord geloven dat het zo is.

Besef moment

Het grote besef moment kwam afgelopen zomer toen ik op vakantie was in Frankrijk. We wilden er even lekker een weekje tussenuit. Omdat er nog wel wat werk verricht moest worden op de computer nam ik mijn laptop mee. Bij het boeken van het huisje hebben we er op gelet dat er een wi-fi verbinding aanwezig was. Al met al stond onze een fijne week vakantie te wachten zou je denken.

Uiteindelijk was het ook echt een top vakantie. Over mijn vrije tijd daar heb ik niets te klagen gehad. Over de momenten dat ik internet nodig had heb ik wel wat te ‘zeuren’. Toen we aankwamen bleek dat de wi-fi niet aanstond. Althans dat leek zo omdat onze devices geen netwerk konden vinden. Nadat de router opnieuw was opgestart bleek dat het signaal gewoon heel zwak was en dat er alleen op bepaalde plekken in de kamer de mogelijkheid was om een klein beetje wifi te kunnen ontvangen. Na navraag te hebben gedaan bij de eigenaar kwamen er allemaal smoesjes op tafel (het kwam door de bergen of de bewolking. Dan waren de muren weer te dik, enz enz). Uiteindelijk maar naar een internetcafe op zoek gegaan waar wel goede internet was.
Al met al dus een behoorlijk goed moment om te bedenken hoe lekker het weer is om thuis te zijn met je goede verbinding!