We kennen tegenwoordig allemaal de term Game PC wel. Vooral jongens bevinden zich in deze wereld en kunnen dit ook erg serieus nemen. Het is voor vele niet alleen een hobby, maar het kan ook je serieuze baan zijn. Er zijn trainingen, wedstrijden waarmee je geld kunt winnen, ga zo maar door. Als je daadwerkelijk serieus aan het gamen bent, is een game PC onmisbaar. Je zou denken, wat kan het verschil nou zijn met een normale computer, maar die is er zeker. De echte gamers zullen dit dan ook wel weten. Een game PC bestaat uit verschillende onderdelen die ervoor zorgen dat de pc speciaal ontwikkeld is om te gamen. Vandaag gaan we het eens uitgebreid hebben over een game PC, de onderdelen ervan en hoe je je eigen game PC kunt samenstellen.

De videokaart

Een game PC begint allemaal bij de videokaart. Dit kan je wel vergelijken met het hart van een mens. Zonder een goede videokaart is je game pc niets waard. Een videokaart zorgt ervoor dat je game PC snel is, maar daarbij ook dat alle visuele elementen in de videogames extra goed zijn. Dit is natuurlijk ontzettend belangrijk tijdens het gamen. De visuele elementen worden helder, opvallender en van een stuk betere kwaliteit als je videokaart goed is.

Naast dat de visuele elementen de beste kwaliteit krijgen door een videokaart, zorgt de videokaart er ook voor dat je game soepel verloopt en je game dus niet vastloopt. Misschien is dat nog wel het belangrijkste van een game pc: dat je game niet vastloopt. Het zou natuurlijk niet moeten gebeuren dat je midden in een potje je spel vastloopt en je daardoor verliest. Of dat door het herladen van het spel je constant gegevens verliest, etc.

De processor

Je zult er vast wel eens van gehoord hebben: een processor. Dit onderdeel zorgt ervoor dat als je met vrienden aan het gamen bent, je dit ook virtueel kunt doen. Zo hoef je niet in een ruimte met je vrienden te zitten om samen te kunnen gamen. Dit is in de tijd waarin we nu leven natuurlijk onmisbaar. En dit geld niet alleen voor je vrienden, maar ook voor alle virtuele tegenstanders waar je het tegenop neemt in je game. Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt door de processor. De computergestuurde tegenstanders, de Minecraft blokjes die je plaatst, de kogels die geschoten worden, ga zo maar door.

De harde schijf

Zoals elke computer een harde schijf nodig heeft, heeft een game PC deze ook nodig. Zelfs nog meer dan een normale computer. De harde schijf zorgt ervoor dat je met de gewenste snelheid kunt gamen. Over het algemeen is een computer die constant vastloopt super irritant. Tijdens het gamen is dit nog 100x extra irritant. Een harde schijf zorgt ervoor dat je altijd kunt gamen zonder dat de game vastloopt.