Een vriendin van mij heeft al geruime tijd een relatie met een Turkse jongen. Samen zijn ze ontzettend leuk en lief voor elkaar alleen hangt er altijd een vraagteken boven hun hoofd. Kunnen ze met elkaar trouwen? Hun ouders zeggen dat twee verschillende culturen niet samen gaan en dus is het nu de keus aan hun wat ze doen.

Lastige keus

Op haar 17e leert Susan haar vriend Ozcan kennen. Ze kennen elkaar van de universiteit en brengen hun hele jeugd samen door. Totdat Susan op haar zelf gaat wonen in Amsterdam. Ozcan woont bij zijn ouders in Utrecht en rijdt regelmatig heen en weer om bij Susan te zijn. Van echte liefde kan je wel spreken ondanks het cultuur verschil. Als Susan 24 jaar is, is ze toe aan vastigheid. Ze wil graag samenwonen en stelt dit dan ook voor aan Ozcan. In eerste instantie is hij razend enthousiast en wil graag samen een huis kopen. Maar helaas voor Ozcan wordt hij vanuit huis flink tegen gesproken. Zijn ouders zijn het niet eens met zijn keuze en oefenen druk op hem uit. Hij moet kiezen tussen Susan en zijn ouders.

Totaal onverwachts kiest hij voor zijn ouders en maakt hij een einde aan de relatie met Susan. In totale paniek duwt ze Ozcan onder de stortdouche en zet deze op de koudste stand. Dit bleek achteraf een goede ‘wake-up call’ te zijn voor Ozcan.

Communiceren is belangrijk

De dagen verstrijken en Susan en Ozcan spreken en zien elkaar nauwelijks. Totdat ze elkaar toevallig tegen komen bij de supermarkt. Ozcan is regelmatig voor zijn werk te vinden in Amsterdam waar Susan nog steeds met haar vriendinnen woont. De vonk slaat meteen weer over en Ozcan en Susan hebben weer dagelijks contact. De meningsverschillen zijn goed uitgesproken en ze besluiten om vanaf nu alles met elkaar te communiceren. Communicatie is tenslotte het belangrijkste in een relatie. Vanaf dat moment is hun relatie echt tot stand te komen. Ozcan realiseerde zich dat Susan echt de vrouw is waar hij oud mee wil worden en besluit om met haar te trouwen. Zijn ouders zijn nog steeds van mening dat twee verschillende culturen niet samen gaan en nemen afstand van Ozcan. Wat zijn ouders niet weten is dat Susan inmiddels 16 weken zwanger is. Met 20-weken zwangerschap besluit Ozcan naar zijn ouders te gaan en hen het nieuws te vertellen. Ongeacht wat ze ervan vinden belt hij aan en tot zijn grote verbazing ziet hij iets wat hij nooit had durven dromen.