Je hebt twee soorten mensen: de mensen die dol zijn op kamperen en de mensen die kamperen haten. Zelf vind ik kamperen fantastisch. Ik kies dan voor een natuurcamping. Over het algemeen zijn deze wat rustiger van aard. Ik vind het heerlijk in mijn eentje er even tussen uit te knijpen. Tijdens mijn weekje weg kan ik dan onbezorgd wandelen door de omgeving. Maar afgelopen vakantie was het niet helemaal onbezorgd…

Een bosje teken

Ik was namelijk in mijn eentje een flinke wandeling van 50 km door een bergachtig landschap gaan maken. Het was warm die dag, dus ik had uiteraard voldoende water bij me. De wandeling was langs een beek die in de loop der tijd een dal uit de berg  had gesneden. Halverwege route, ik denk op het moment dat ik het verste van de camping was verwijderd, gebeurde echter het volgende.

Ik moest door een bosachtig stuk lopen. Het was zomers en warm, en al de hele dag zaten er veel insecten en andere beestjes. Op een gegeven moment moest ik een heel dicht struikgewas doorkruisen, de route was niet vaak meer belopen. En tot mijn schrik, toen ik uit de struiken kwam, zag ik dat mijn benen vol teken zaten. Welgeteld zeventien stuks!

Onrustige terugreis

Blijkbaar zat er een tekennest in dat bosje. Ook op mijn kleding zag ik nog wat zwarte puntjes, maar die heb ik van mij afgeschud. Ik had op dat moment geen tekenpen bij me, eigenlijk was mijn tas alleen gevuld met water, wat eten en een paar pleisters. Een teek moet je in principe zo snel mogelijk verwijderen. Nu gaat het meestal wel goed als je binnen 24 uur er bij bent, maar het voornaamste was de ongemak waarmee ik terug naar de camping liep. Ik kon niet meer van de wandeling genieten, het enige wat in mijn hoofd rondspookte waren die zwarte puntjes op mijn benen. En dan is  20 km ineens een heel eind!

Eenmaal bij de camping heb ik samen met mijn camping-buurman alle teken verwijdert en de rest van mijn lichaam gecheckt. De plekjes op mijn been hield ik natuurlijk nog een paar weken in de gaten, maar er zijn gelukkig geen vlekken ontstaan of iets dergelijks. Eenmaal thuis, heb ik meteen een care plus pakketje gekocht: een compacte travel set voor op reis, gemaakt om mee te nemen op hikes. Zo kan je altijd ter plaatse meteen handelen, en hoef ik nooit meer zo'n gestresste wandeling terug te maken!