Ben je iemand die een enorme verzamelaar is en wil je ervoor zorgen dat je er van alles mee kan doen, bijvoorbeeld schleich paarden, koeien, kippen, varkens etc. Met schleich dieren kan je ervoor zorgen dat je een eigen boerderij kan maken bijvoorbeeld. Schleich is een Duits bedrijf waarbij ze speelgoed maken. Dat zijn vooral plastic poppetjes. Het kunnen van alles zijn. Zoals eerder gezegd, paarden koeien, kippen en andere veedieren of boerderij dieren. Daarnaast zijn er ook schleich smurfen. Daar heb je poppetjes van bijvoorbeeld gargamel, de tovenaar, maar ook van smurfen in een oranje uniform. Maar je hebt daarin ook bekende gezichten van de series en films. Daarnaast kan je ook aan fantasierijke figuren denken waar een schleich poppetje bij hoort. Denk maar dan bijvoorbeeld bayala. Die figuren zien er soort van uit als feeën. Maar naast poppetjes heb je ook bijvoorbeeld huisjes waar deze figuren in passen. 

Bouw je eigen fantasie uit met deze poppetjes

Als verzamelaar wil je natuurlijk zo veel mogelijk hebben. Maar daarnaast is het natuurlijk ook leuk om het allemaal tot een geheel te brengen. Dat je na een middagje te hobbyen een mooie schleich boerderij hebt bijvoorbeeld. Ook kan je een hele dierentuin maken van deze schleich stukken. Want het is natuurlijk afhankelijk of je nou bijvoorbeeld een paar schleich paarden, honden katten hebt. Of dat je nou een olifant, zebra’s en andere wilde dieren hebt. Daarmee kan je dan bijvoorbeeld een dierentuin bouwen met deze poppen. Maar als je echt een grote fan bent van de smurfen, dan is het smurfendorp namaken natuurlijk ook wel grappig om een keer te gaan maken. Zo kan je ook zelf een fantasierijke omgeving maken. Wees er maar creatief mee en je kan met een paar mooie attributen het leuk eruit te laten zien. Daarnaast kan je met zo’n schleich boerderij ook mee spelen mocht je dat willen.

Zorgen voor leuk speelgoed

Naast dat je het voor jezelf koopt al deze schleich boerderij, kan je het ook voor je kinderen geven. Kinderen vinden het vaak erg leuk om allemaal poppetjes te hebben en daarmee te spelen. Ook die kunnen zelf gemakkelijk een eigen boerderij maken met de schleich paarden, koeien, honden, katten, kippen etc. Met een mooie schuur erbij of juist met een paardenbak. Daarmee kan je dan al heel simpel beginnen, maar mocht je het groter willen, dan is het mogelijk om meer verschillende poppetjes van hetzelfde merk maken. Zo kan je helemaal je fantasie kwijt en kan je eventueel de interesse over dieren stimuleren bij kinderen. Want wanneer kinderen er veel mee omgaan zullen ze zelf ook zorgzaam zijn met dieren. Ook vinden sommige kinderen het leuk om erin te verdiepen.