De zomervakantie is alweer achter de rug. Zon, zee en strand. Daar moeten we nog maar eens een jaartje op wachten. De scholen zijn weer geopend en het werkleven is begonnen. Zelf ben ik weer begonnen met school. Voor velen is de eerste schooldag spannend, omdat je misschien in een nieuwe omgeving komt met veel nieuwe, onbekende mensen. Je begint als het ware op nul. Niemand kent je nog. Wie ben je en hoe ben je? Je moet jezelf weer opnieuw laten kennen en dat kan nogal lastig zijn. Zo voelen we namelijk een soort druk op ons om indruk te maken. Maar hoe maak je indruk?

Goed voornemens

Op mijn eerste schooldag had ik het zwaar. Ik zou in een nieuwe klas komen te zitten met mensen die ik totaal niet ken. Ik had namelijk voor ogen om er op en top uit te zien. Leukste outfit aan, haren mooi gedaan, uitgebreid de tijd nemen voor mijn make-up en vooral zorgen voor een frisse, leuke uitstraling. Een nieuwe frisse start, met een goede indruk van mezelf. Want ja, eerste indruk telt. Echter, had ik er in de vakantie al een gewoonte van gemaakt om laat naar bed te gaan en natuurlijk lekker laat uit te slapen. En dan begint school, bam, 9 uur aanwezig zijn. Je raadt het al. Ik had me verslapen! Daar gingen mijn eerste schooldag voornemens.

Met schrik gewaakt uit mijn slaap, snel gedoucht en tanden gepoetst. Géén tijd om nog make-up op te doen of om überhaupt mijn haren goed te doen, waar overigens best wel wat tijd voor nodig is. Hoe dan ook, ik kon op z’n minst iets leuks aandoen. Snel mijn spijkerbroek aangetrokken en mijn zwart-witte Balr. shirt, simpel maar stijlvol. Vervolgens mijn witte Nikes aangetrokken en gaan met die banaan. 

Hoewel ik chagrijnig was dat ik gehaast het huis uit moest, weinig had geslapen en er niet uitzag zoals ik me inbeeldde, heb ik de rest van de dag gelukkig veel leuke mensen ontmoet. Ik was misschien wel erg vermoeid, ik had wel een goede klik met mijn klasgenoten. Dat ik amper tijd in mijn haar of make-up had gestoken leek me al niks meer uit te maken. Ik had immers een goede band opgebouwd met mijn klasgenoten en een goede tijd gehad. 

Mijn eerste dag is dus niet helemaal gelopen zoals ik wilde, maar toch heb ik er het beste van kunnen maken. Een open mindset en vriendelijkheid, dáár maak je indruk mee.