Een geslaagd feest geven is één van de meest dankbare taken die je kunt uitvoeren. Bijdragen aan goede herinneringen voor de genodigden voelt erg goed, en bovendien zijn mensen over het algemeen dankbaar wanneer zij ook van mening zijn dat het een geslaagd feest was. De grootste factor van een geslaagd feest is natuurlijk de interactie tussen de aanwezigen. Je weet zelf vast ook wel dat avondjes uit en feestjes met goede vrienden de beste momenten opleveren. In die zin ben je als organisator dus een beetje afhankelijk van de samenstelling van de groep. Toch zijn er genoeg factoren die je wel kunt beïnvloeden. Hiermee kun je de ervaring van de feestgangers de goede kant op sturen. Een goede “Wauw-factor” helpt daarbij.

Hoe raarder hoe beter

Voor mij zelf staat mij één bepaald feest bij waar de wauw-factor enorm was. Een groot muziekfestival in Nederland dat elk jaar plaatsvindt met een bepaald thema. In het geval van die editie was er een circus thema. Direct bij binnenkomst zag je acteurs op stelten van een paar meter hoog lopen. Verder waren er overal vuurspuwers en clowns die jongleren met zwaarden. Stuk voor stuk waren deze artiesten gekleed in geweldige kostuums. Het gaat waarschijnlijk een beetje ver om tientallen artiesten in te huren, maar het gaat om het principe. Verwachtingen moeten overtroffen worden om een wauw-factor te creëren. De verwachtingen bij zo’n groot festival waren hoog, dus er moest ook hoog ingezet worden om de wauw te creëren. Waarschijnlijk zijn de verwachtingen bij jouw feest lager dan bij het muziekfestival, maar dat maakt niet uit. Zo lang je de verwachtingen goed kan peilen moet je er naar streven hier net boven te gaan zitten, ongeacht van hoe hoog de verwachtingen in eerste instantie zijn.

Special effects huren

Mensen nemen hun omgeving waar met de zintuigen, dat is vanzelfsprekend. Het is dan ook een simpele conclusie dat je die zintuigen moet prikkelen op een onverwachte, maar aangename manier. Dat is in principe wat het betekent om de verwachtingen te overtreffen. Een mooie lichtshow is waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt, samen met een geluidsinstallatie. Uiteraard moeten deze zaken in orde zijn, maar het zal vaak niet de doorslaggevende factor zijn. Met bijvoorbeeld droogijs effecten, of juist de dikke rook van andere rookmachines ga je al een stap in de goede richting. Je kunt daarnaast veel andere special effects huren om het feest een beetje extra mee te geven. Een aromatische enhancer is bijvoorbeeld iets wat veel mensen niet verwachten. Hiermee kun je als het ware een geur show geven! Er zijn veel special effects te verkrijgen, dus waarschijnlijk ook de perfecte voor jouw feest.