Drie jaar geleden werd onze tweede kind, Joost geboren. We waren heel erg blij. We hadden al een dochter. Ze heet Pien en is twee jaar ouder dan Joost. Het handige was dat we hierdoor al veel spullen in huis hadden. Geen nieuwe kinderwagen of wieg nodig. Ook hadden we al de nodige ervaring met het ouderschap. Hierdoor waren we een stuk relaxter bij Joost zijn geboorte. Joost was totaal anders dan zijn zus. Waar zij als een rustige baby sliep, was Joost nachten lang wakker. Ook hield hij meer van buitenspelen dan Pien. Hij ging graag met zijn vader voetballen. Maar hij wilde meer buitenspelen. Een aantal maanden geleden zijn we begonnen om hem te leren fietsen met zijwieltjes. Wel moesten we daarvoor de oude fiets van Pien lenen.

Zijwieltjes

We wonen in een hofje waar bijna geen auto’s komen. Hierdoor kon Joost in alle veiligheid op straat oefenen. Hij werd steeds beter in het fietsen met zijwieltjes. Wel was hij een beetje treurig over de kleur van zijn fiets. Een jaar geleden had Pien namelijk deze fiets uitgezocht. De fiets was roze met stickers van vlinders en bloemen. Ook had de fiets een mooi paars mandje voorop. Wij vonden het wel een komisch gezicht. Maar Joost was vastberaden dat zijn volgende fiets een stoere jongens fiets werd.

Verjaardag

Afgelopen zaterdag was het Joost zijn derde verjaardag. Omdat Joost zo veel van buitenspelen houdt zijn we de hele dag buiten geweest. We hadden de hele familie uitgenodigd. Iedereen was er. We hadden de huiskamer versierd met slingers. Joost zijn triptrap had blauwe ballonnen. Na het zingen en taart eten zijn we naar buiten gegaan. We wonen vlakbij het bos, dus gingen een boswandeling maken. Er waren veel neefjes en nichtjes van Joost. Dus het was een gezellige en drukke boel. Na een lange wandeling kwamen we aan bij het pannenkoekenrestaurant. Veel tafeltjes waren al bezet. Maar gelukkig hadden we gereserveerd.

Joost keek een beetje ongeduldig, want hij had zijn cadeautjes nog niet gehad. Maar het is traditie bij onze familie, om dit tijdens het toetje te doen. Dus nadat iedereen zijn buik rond had gegeten, was het tijd voor het toetje. Tijdens het toetje mocht Joost zijn cadeautjes uitpakken. Na alle kleine cadeautjes uitgepakt te hebben, was er nog een groot cadeau over. En daar stond hij dan, zijn gloednieuwe, stoere blauwe kinderfiets. Joost was dolblij en ging gelijk het bos in voor een rondje. Het was een topverjaardag!