Als jij binnenkort een bakfiets wilt aanschaffen, dan heb je keuze uit een normale bakfiets waar jij zelf moet trappen, maar ook kan je kiezen voor een elektrische bakfiets met trapondersteuning waar jij vrijwel niet hoeft te trappen. Elke bakfiets heeft natuurlijk zijn voor- en nadelen. Als jij niet weet of je nou moet kiezen voor een normale bakfiets of een elektrische bakfiets, dan is het handig om dit artikel te lezen. 

 

Waar ga jij de bakfiets voor gebruiken?

Als jij niet kan kiezen uit een elektrische bakfiets of een normale bakfiets dan is het eerst belangrijk om te bepalen waar jij de bakfiets voor gaat gebruiken. Als jij een bakfiets wilt gaan gebruiken voor werk omdat jij bijvoorbeeld bij een bezorgdienst werkt, dan is het handig om gelijk voor een elektrische bakfiets zoals carqon te kiezen. Je moet namelijk de gehele dag een flinke lading mee sjouwen en dat is niet makkelijk als je geen trapondersteuning hebt. Als jij met je kinderen of huisdieren regelmatig wilt gaan fietsen, dan is het ook aan te raden om een elektrische bakfiets aan te schaffen, maar een normale bakfiets is ook zeker een prima optie. 

 

Wat is je budget?

Het is enorm belangrijk om te weten wat jouw budget is voor het aanschaffen van een bakfiets. Dit is namelijk bepalend voor of jij wel een elektrische fiets kan aanschaffen want het prijsverschil tussen een elektrische bakfiets en een standaard bakfiets kan behoorlijk groot zijn. Er zijn zeker goedkopere elektrische fietsen, maar als het om een elektrische fiets gaat, dan is de kwaliteit van de elektrische fiets enorm belangrijk. Daarom kan je het beste niet voor B-merken kiezen, maar juist kiezen voor fietsen zoals een Carqon bakfiets. Dit zijn namelijk merken die zich al jaren bewezen hebben. 

 

Maak altijd een proefrit 

Als jij een keuze hebt gemaakt uit een normale bakfiets of een elektrische bakfiets, dan is het tijd om eens een webwinkel of een fietsenwinkel te bezoeken om te vragen of jij een proefrit mag maken. Een bakfiets is zeker niet goedkoop en daarom is het enorm belangrijk dat jij wel tevreden bent over de bakfiets. De bakfiets moet dus goed zitten, maar ook fijn fietsen want dat is uiteindelijk het belangrijkste. Als jij vindt dat de bakfiets niet helemaal naar wens is, dan is het verstandig om de bakfiets ook niet aan te schaffen aangezien er altijd wel een bakfiets te vinden is die wel naar wens is.