Waarschijnlijk heb jij tot in de puntjes nagedacht over het thema en de versieringen van het feestje dat jij gaat organiseren. Het is belangrijk dat je niet zomaar vergeet ook aan de leuke verlichting te denken. Er zijn een aantal methodes en ideeën om jouw feestje net dat beetje extra sfeer te geven door middel van verlichting. Het kan een groot effect hebben, en de look van een feestje helemaal omtoveren! Je kan natuurlijk een specialist inhuren, maar het is veel leuker om dit zelf te doen. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee wilt houden, en zaken die je van te voren wil beslissen. Daarom hier een aantal tips en ideeën om jouw feestlocatie net iets beter aan te kleden!

Van tevoren

Als eerste wil je kijken naar het type verlichting dat al aanwezig op de locatie. Misschien is het een heel gezellige kleur licht, het liefst met een dimmer. Daar valt al mee te werken. Als het om saaie TL-lampen gaat, dan wil je deze natuurlijk liever helemaal niet gebruiken. Je kunt verder gaan "bouwen" vanaf de lampen die al aanwezig zijn, mits deze dus geschikt zijn voor een feestje. Bedenk ook van tevoren waar jij de nadruk wilt leggen. Is het de bedoeling dat de gasten lekker gaan dansen, of ligt de nadruk meer op het diner. Is er een bandje, DJ, of draai je gewoon een afspeellijst? In de eerste twee gevallen kan je de richting van het licht bepalen aan de hand van het entertainment. Check ook even of de stroomcapaciteit wel groot genoeg is. Zeker wanneer ook geluidsinstallaties enzovoorts er op aangesloten zijn.

Wat voor soort licht?

Er zijn veel verschillende soorten en kleuren licht die jij kunt gebruiken. Het hangt een beetje af van het thema of de gelegenheid wat jij wilt. Een verlichte dansvloer kan je vrij gemakkelijk huren, en kan net dat beetje extra geven om mensen aan het dansen te krijgen. Met een aantal gekleurde spots kun je hetzelfde kleurpatroon herhalen in de rest van de kamer. Jouw grote vriend is overigens de LED-lamp. Niet alleen zijn ze een stuk zuiniger, ze zijn vaak ook een stuk veelzijdiger. Ook de warmte die gegenereerd wordt door de lampen is minuscuul, en dat is maar goed ook. Op een feestje zal iedereen het namelijk al warm genoeg hebben. Zelf vind ik LED strips altijd zo geweldig bij het aankleden van een ruimte. Niet alleen kun je deze strips vaak afstellen op de juiste kleur, je kunt er ook zo geweldig mee contouren uittekenen op elk oppervlak!

Uiteraard wil je een beetje in de stijl van jouw thema blijven, maar met led verlichting hoeft dat geen probleem te zijn. Je kunt tegenwoordig alles wel bereiken met led verlichting!