Het is weer bijna zover: de verjaardag van je kindje. Het liefst zou je willen dat ze voor altijd klein bleven, maar tegelijkertijd is het heerlijk om te groter en sterker te zien worden en om ze op hun dag even helemaal in het zonnetje te zetten. En daarbij hoort natuurlijk een mooi cadeau! Maar zoals iedere ouder weet: niets zo wisselvallig als een kind. De ene dag is iets het allerbeste ooit, en de volgende dag wordt het blind vergeten. Dat kan het soms lastig maken om een leuk cadeau te verzinnen voor je kind waarvan je zeker weet dat je er écht blij mee zullen zijn. Heb je wat tips en adviezen nodig? Zoek dan niet verder: we zetten de beste cadeautips voor je kind hier op een rijtje!

Leuk speelgoed

Misschien wat voor de hand liggend, maar speelgoed doet het bij ieder kind natuurlijk goed. Als je je kind echt wil verrassen is het leuk om dat speelgoed eens in een andere hoek te zoeken: geen computerspelletje, maar een step of fiets voor buiten, of een ander leuk spel om buiten te doen. Geen race-auto maar een schleich boerderij, met schleich paarden, een boer, een kruiwagen. Het lijkt misschien wat saai of oudbollig, maar geloof mij: dit valt bij íeder kind beter dan je misschien zou verwachten. Zoiets laat je kind veel makkelijker creatief zijn gang gaan, juist omdat ze hun fantasie erop los moeten laten!

Iets creatiefs

Creativiteit stimuleren bij kinderen is een van de belangrijkste dingen die je kunt doen in de formatieve jaren. Als je dus niet zeker weet of iets van bovengenoemd speelgoed goed zal bevallen, is iets creatiefs altijd leuk om te geven: vingerverf, stoepkrijt, schilderen op nummer, of een leuke set klei. Maar ook bijvoorbeeld sets om zelf iets te maken: een armband, ketting, of een auto'tje wat je zelf in elkaar kunt zetten. Door iets te maken geef je je kind niet alleen een leuke activiteit, maar ook nog eens een eindproduct, waar ze zich super trots over zullen voelen. Twee vliegen in één klap dus!

Een leuk uitje

Als je geen speelgoed kunt verzinnen waar je kind blij mee zal zijn, kun je ze natuurlijk ook nog een leuk uitje cadeau doen. Deze vorm van cadeautjes geven wordt niet vaak gedaan bij kinderen omdat ze liever iets in hun handen houden als cadeautje, maar dat is juist heel leerzaam. Knutsel een mooi ticket in elkaar voor samen naar een pretpark, de dierentuin, of de bioscoop. Met natuurlijk een ijsje toe – want ze zijn immers wel jarig.