Ken jij het merk Bruder? Bruder heeft een ruim assortiment aan landbouw miniaturen. Een heel leuk en leerzame speelgoedserie voor kinderen. Het speelgoed van het merk Bruder onderscheid van andere merken door de kwaliteit. Het merk is opgericht door de Duitse Paul Bruder in 1926 toen hij zocht naar werk en koperen onderdelen verkocht aan fabrikanten van een speelgoedtrompet. Inmiddels is Bruder een wereldwijde producent van kinderspeelgoed en verkoopt het speelgoed in 70 verschillende landen.

Landbouwminiaturen

De landbouwminiaturen, zoals hijskranen, tractors of kiepwagens, zijn op een schaal 1:16 gemaakt en hebben enorm veel detail. De spreuk van het merk is dan ook ‘Just like the real thing’. Zo zijn sommigen miniaturen ook daadwerkelijk afgeleid van bestaande tractormodellen bijvoorbeeld. Door de degelijkheid van het speelgoed kun je er zowel binnen als buiten mee spelen, en zal je er jaren lang plezier van hebben. Tevens heeft Bruder een speciale serie gemaakt voor de allerjongste kinderen; de Roadmax. Deze miniaturen kunnen wel een stootje hebben en zijn nog veiliger voor kleine kinderen.

Spelend leren met Bruder speelgoed

Wat ik persoonlijk erg fijn vind aan de landbouwserie, is dat het niet alleen leuk is voor kinderen om mee te spelen, het is ook nog heel leerzaam. Het geeft kinderen inzicht in de bouw- en agriwereld door te spelen met de verschillende voertuigen. De filosofie van het bedrijf is hier ook naar. Zo beschrijven zij op hun website dat het spelen van kinderen met de miniaturen kan dienen om ervaring op te doen met de echte wereld. Het is dan ook een soort ‘modelspeeldgoed’ voor kinderen die bezig zijn met die wereld.

Waar te koop?

Zelf bestel ik het speelgoed gekocht bij De Boer Drachten. De Boer Drachten heeft een groot assortiment met Bruder speelgoed. Zo hebben ze tractoren van bijvoorbeeld populaire merken als Fendt of John Deere. Bij het speelgoed krijg je dan vaak ook nog een extra voorlader of trailer. Maar De Boer Drachten heeft ook een hele leuke paardenstal serie voor de liefhebbers. Voor de echte bouwers zijn er de grondverzet werktuigen. Ook deze zijn weer gebaseerd op de bekende modellen zoals CAT of Liefherr.

Je kunt ook een hele hoop losse Bruder onderdelen kopen om er echt een hele set van de maken. Zo haal je bij de Boer Drachten ook banden, container of paardenafrastering. Daarbij kun je ook de losse speelfiguren bestellen die in de miniaturen passen. Spelen is op deze manier een verkenning van de agrarische wereld.

Veel speelplezier!